16 Aralık 2015 Çarşamba

Bayanlar İçin Sırtı Güzelleştirecek Egzersizler

  Sırtı güzel olan bir bayan her türlü kıyafeti üstünde güzel taşır, daha dik durur ve yürüyüşü güzelleşir. Bu nedenle bu yazımda bayanların işine yarayacak bazı sırt egzersizlerini sizlerle paylaşıyorum. :)



Superman


Şekilde gösterildiği gibi yüzüstü yere uzanın. Birkaç saniye o şekilde bekledikten sonra ellerinizi bacaklarınızla birlikte yukarıya doğru kaldırın. Hareketi yaparken belinizi acıtmamaya dikkat edin.

Side Plank

Harekete başlarken yana doğru uzanın ve bacaklarınızla kollarınızı dik tutmaya çalışın. Bu pozisyonda kalabildiğiniz kadar kalın. Hareketi her iki taraf için tekrar edin. Bu hareket sırtınızı güçlendirmenin yanı sıra karın kaslarınızı da çalıştıracaktır.

Yüzme Egzersizi


Superman hareketinde olduğu gibi bunda da yere yüz üstü uzanın. Sağ kolunuz sol bacağınızla, sol kolunuz sağ bacağınızla aynı anda yukarı kalksın ve aynı yüzer gibi hareketi yapabildiğiniz kadar yapın.

Renegade Rowd


Elinizde dumbellarla şınav pozisyonu alın. Daha sonra bir sağ, bir sol kolunuzu göğüs hizasında yukarıya doğru çekerek hareketi tamamlayın. Hareketi yaparken belinizin konumuna dikkat edin ve mümkün olduğunca natürel pozisyonda durun. Belinizin çok ağrıdığını hissettiğiniz an hareketi bırakın.

Evde yapılabilecek sırt ve göğüs egzersizi videoları (Eğer elinizde dumbell yoksa su şişesi kullanabilirsiniz) ;






3 yorum: